Our social:

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ PLAYOFFS (ΑΝΑΤΟΛΗ)


Οι φετινοί ημιτελικοί στην Ανατολική Περιφέρεια θα έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Και πως να μην έχουν, όταν τα ζευγάρια είναι τα Μπόστον Σέλτικς - Ουάσινγκτον Γουίζαρντς και Κλίβελαντ Καβαλίερς - Τορόντο Ράπτορς. 


ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (1) - ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ (4)

Πρόκειται για το πιο «άπειρο» ζευγάρι των ημιτελικών. Όταν λέμε, βέβαια, άπειρο εννοούμε, σαφώς, τις ελάχιστες παραστάσεις που έχουν οι παίκτες και των δύο ομάδων (η πλειοψηφία) σε αγώνες playoffs. 

Οι Σέλτικς, στην προηγούμενη σειρά κόντρα στους Μπουλς, μπήκαν κάπως μουδιασμένα. Βρέθηκαν να ηττώνται με 0-2 από νωρίς. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τους είχαν τελειωμένους. Όμως με ένα σερί 4 νικών οι "Κέλτες" κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και εν τέλει προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Μια από τα ίδια και οι Γουίζαρντς. Μόνο που αυτοί επέτρεψαν τους Χοκς να ισοφαρίσουν τη σειρά, πετώντας στα σκουπίδια το προβάδισμα των δύο νικών. Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Γουόλ - και εν μέρει ο Μπράντλεϊ για να μην τον αδικούμε - και οδήγησε την ομάδα του στα ημιτελικά της Ανατολής. 

Πιθανό σκορ: Δε βλέπω η συγκεκριμένη σειρά να μην πηγαίνει σε έβδομο παιχνίδι. Θα ρισκάρω δίνοντας την πρόκριση στους "μάγους". 


ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (2) - ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ (3)

Οι Καβαλίερς αφού ξεκουράστηκαν αρκετές μέρες, λόγω του sweep κόντρα στους Πέισερς, τους περιμένει μια δύσκολη σειρά. Οι Καβς απέναντι στους Πέισερς του Πολ Τζορτζ δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ στην απόδοση τους και πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που κατάφεραν να τους αποκλείσουν στα τέσσερα παιχνίδια. Η ομάδα του Τάιρον Λου θα πρέπει να είναι προβληματισμένη με τις, έως τώρα, εμφανίσεις της. 

Σε παρόμοια κατάσταση πρέπει να βρίσκονται και στο Τορόντο που παρά την πρόκριση τους στα ημιτελικά έναντι των Μπακς, η εικόνα τους ήταν, επίσης, προβληματική. Αυτό βέβαια φάνηκε και στην αλλαγή σχηματισμού από τον προπονητή της ομάδας Ντουέιν Κέισι κατά τη διάρκεια της σειράς, όταν στον τέταρτο αγώνα αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Βαλαντσιούνας και να περάσει στη βασική πεντάδα τον Πάουελ. Μια απόφαση που εκ του αποτελέσματος κρίθηκε σωστή. 

Πιθανό σκορ: Το γεγονός της προβληματικής εικόνας των Ράπτορς με δυσκολεύει να προβλέψω το πιθανό σκορ της συγκεκριμένης σειράς. Αν η παρέα του ΝτεΡόζαν παρουσίαζε μια καλή εικόνα στον πρώτο γύρο, τότε ο έβδομος αγώνας θα ήταν μονόδρομος. Δεν είναι όμως και απίθανο να συμβεί. Εγώ θα ρισκάρω ποντάροντας στην πρόκριση των "ιπποτών" στα 6 παιχνίδια. 


Οι προτάσεις μου

Μπόστον Σέλτικς - Ουάσινγκτον Γουίζαρντς        4-3 Γουίζαρντς      6,50

Κλίβελαντ Καβαλίερς - Τορόντο Ράπτορς       4-2 Καβαλίερς     4,50   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου